Home

Una vegada més l’història es repeteix i tenim altra volta el “Decret de Nova Planta” imposat des de Madrid als valencians mitjançant els botiflers que ens governen ací, al País Valencià (Comunidad Valenciana, com a ells els agrada dir); i els dic botiflers perquè han demostrat fins a quin punt estan sotmesos. El president Fabra no va ser designat pels valencians, per mitjà dels seus representants a les Corts, va ser imposat pel PP de Madrid, el PP “valencià” es va assabentar per la premsa, i tot seguit, els botiflers valencians el van votar.

Nomenat Fabra president, s’ha dedicat a actuar com a delegat del PP ací al País Valencià, tot i que el càrrec de delegat del govern recau en una altra persona. Ha dut a terme retallades i més retallades seguint les ordres de Madrid, ordres que aplica molt a gust i sense cap d’empatia cap a les seues víctimes, el poble valencià, retallant en en sanitat i educació, rebaixant impostos que beneficien a les classes altes i continuant amb la política executada pel seu antecessor “l’Honorable” Francisco Campos (m’he pres la llibertat de traduir el cognom d’aquest senyor perquè sé que se sentirà més còmode que quan li diuen Camps).

La política del PP ens ha portat a la desaparició de les entitats financeres pròpies com la CAM o Bancaixa, i a l’estafa de molts ciutadans mitjançant les malauradament famoses “PREFERENTES”. Des d’un principi, hem sigut la comunitat autònoma que més ha boicotejat i continua boicotejant la llei de dependència. Han privatitzat la Sanitat pública i, ací a la Marina Alta, no ens fa falta que ningú ens diga les conseqüències. Han retallat en l’ensenyament públic i en valencià, potenciant l’ensenyament concertat en mans del clergat, aliat tradicional de les dretes i dels botiflers, han llevat professors de totes les assignatures excepte els de religió.

I mentre porten endavant tot estes mesures, no tenen cap incovenient en pagar 300.000 euros a la federació espanyola de bàsquet perquè l’entrenador és amic personal del Sr. Fabra, al mateix temps que retallen subvencions a l’esport de base.

Però una de les coses que més demostra el menyspreu dels botiflers per la nostra cultura és la retirada d’ajudes a les nostres Bandes de Música, una de les senyes d’identitat més importants del País Valencià, junt amb la llengua, esports com la pilota valenciana i la corrupció del PP.

I ara per acabar la feina tanquen Ràdio 9, Canal 9 i Punt Dos, una emissora i un canal de televisió que parlaven en valencià (menys del que tocava, però ho feien) i que ajudava a cohesionar el País, però clar, els botiflers no volen un País cohesionat. Per això el Sr. Fabra no ens designa a tots com a valencians, ell diu que som “castellonenses, alicantinos y valencianos”, quan les tres províncies no són senyes d’identitat, són divisions administratives. Doncs bé, com Sr. Wert va dir que volia castellanitzar els xiquets catalans, el Govern de Madrid, nacionalistes espanyolistes i neo-liberals (liberals en socialitzar pèrdues de les grans empreses i la banca i privatitzar els serveis bàsics per a que els seus amiguets facen negoci), ordena al delegat del PP i cap dels botiflers del País Valencià que tanque la Ràdio televisió valenciana. Este ordena que es tanquen i a continuació, apareix dient que “Hemos comunicado al Sr. Rajoy y al Sr. Montero nuestra decisión”, quin cinisme.

Però com denúncia l’oposició, això ha sigut un tancament polític, després d’haver dut a la fallida que la seua mala gestió, la corrupció, i la baixa audiència a causa de la manipulació sistemàtica, amb este últim punt també són responsables els treballadors de Canal 9, decideixen tancar-lo perquè saben que a les properes eleccions el poble valencià els farà fora. Amb la seua política de terra cremada per al País Valencià no volen deixar un altaveu de les seues malifetes i la seua corrupció en les mans del segons ells “nefastotripartito que será muy malo para la Comunidad Valenciana”.

Alguna persona amb un mínim de capacitat d’ànalisi no pot pensar que algú ho farà pitjor que els botiflers del PP.

Post-Data: no vull tancar aquest escrit sense dedicar-li un recordatori al Sr. Ciscar, vice-president del consell botifler i fill de la comarca de la Marina Alta, teuladí i partidari de la segregació de Moraira amb respecte a Teulada fins que va ser alcalde de Teulada, a vore si continua enfilant-se i se’n va a Madrid. Sabent com està, com més lluny millor.

Miguel Salort Oliver

One thought on “Botiflers

  1. Amig Miquel! Un molt bon treball. No sabria dir-te si tot això té cap mena de solució a curt terme. Estan tant arrelats i és tanta la gent que encara viu d’esquenes al que està passant! Crec que la cosa esbotzarà. Però qui en sortirà guanyant??? UIna abraçada molt gran en tens sempre al teu costat. Eduard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s