Home

AL.LUCINAR: 1.Produir al.lucinació 2 Enganyar fent veure coses que no hi ha. Diccionari Català-Valencià-Balear.

Al.lucinat. Eixa és la paraula que descriu com m’he quedat al llegir l’article del blog del nostre tinent alcalde, Jose Enrique Moncho (el poden llegir ací), en el que s’indigna amb el PP. Ara ja ho he vist tot! Després de Naseiros, Gürtels, Brugals, Emarses i un llarg etc s’indigna per la guinda: la més que cantada financiació il.legal del PP. Aquest article haguera quedat més bonic prou de temps abans, però sempre és hora (o no).

L’home ve a dir que no tots són iguals, que la majoria són honrats. Potser, però en el PP pareix que el percentatge disminueix fins quasi esvair-se. Massa temps manant i xuplant de la mamelleta de l’Estat i la Generalitat. Per què no es va indignar amb la milionària visita del Papa? O amb les tremendes despeses de la F1 i l’America’s Cup? Encara que ho feren tot ajustat a Dret, que salta a la vista que no, el malbaratament de diners públics cantava prou. Moure xifres tant milionàries atrau corruptes com mosques a la merda. Si no es que li’ls posen a la boca directament o fan promeses baix mà per a quan entren. Que no ens diga que s’indigna ara, no queda creïble.

Ja va tindre temps a indignar-se fa anys. Els escàndols de Terra Mítica. El cas Naseiro on apareix Zaplana y sus amigos. Camps i el seu “amiguito del alma”. Tot corrupteles. Però hi ha més. Per què no es va indignar quan ens van tancar les urgències? Sols després de la pressió social es van dignar a adherir-se a un manifest dels ajuntaments de la comarca oposant-se. I van dir que negociarien. Però salta a la vista que no, que no li interessa. Perquè no va deixar el partit quan van mentir amb la hípica? Per què van jugar amb les esperances de molta gent que aspirava a un treball digne?

Clar que hi ha molts polítics honrats i que no cobren, però no estan al PP. Sense anar més lluny, el nostre tinent alcalde s’endú 1000 euros tots els mesos. I l’alcalde ens costa més de 4000 euros al mes, amb dos sous que té (el d’alcalde i el d’assessor de la Diputació). I no són capaços ni de fer la seua feina (el pressupostos de 2012 els van presentar a finals de novembre). Això no genera confiança. Ens explica en el seu article també que els partits han de posar-se les piles i connectar de nou amb la gent i que tornem a confiar en ells. No, No és això el que volem. No volem intermediaris entre nosaltres i el poder. No. No han entès ni volen entendre res. Nosaltres volem decidir, no necessitem ningú que ens represente. Volem decidir nosaltres, i que no ens manen, sinó que estiguen a les nostres ordres. Volem una ciutadania amb una participació activa en els assumptes del poble.

I (ací ve la perla) demana transparència i declaració de béns. Doncs ací esperem la de la corporació. Prediquen amb l’exemple. Volem saber tots els seus negocis, les seues propietats i tot allò rellevant econòmicament. Volem també accedir lliurement fins a l’última factura que fan cada dia, volem saber-ho tot. Publiqueu-ho a internet cada setmana.

No. No està indignat, és una pose. Un intent patètic de dir “a mi que no em miren”, de llevar-se les responsabilitats de damunt. La corrupció està en l’ADN d’aquest sistema, i el PP és ara mateix el seu exponent més clar. És per això que no podem menys que demanar que el “Partido Popular” es dissolga i lliure els sobres. Els demòcrates no negociem amb corruptes.

Basili Salort Bertomeu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s