Home

La paraula democràcia ve del grec: demos (poble) i cràcia (govern). Ara anem a fer-nos unes preguntes per a analitzar si tenim una democràcia real o formal -pensen vostès la resposta-:

Si fóra una democràcia real, el poble podria fer quelcom en el dia a dia respecte a la línia que marquen els polítics en compte de limitar-se a votar 4 anys?

Retallarien en sanitat i educació en comptes de perseguir el frau fiscal (s’estima en 80.000 milions d’euros, dels quals el 80% és defraudada per empreses que facturen més 150 milions a l’any)?

Si fórem de veres una democràcia, la iniciativa popular no podria obligar als polítics a convocar referèndums vinculants?

No creieu que ajudariem a la xicoteta, i mitjana empresa, als desocupats, als hipotecats i als dependents en compte de regalar milions a la banca?

En una democràcia real, trobeu que el 90% de la recaptació d’hisenda provindria de l’IRPF i de l’IVA, i tan sols un 10% de l’impost de societats?

Pagarien els rendiments del treball molt més que el rendiment del capital, tenint en compte que metre qualsevol treballador li descompten de la nòmina com a mínim un 15% i les ICAV, les grans fortunes, sols un 1%?

A l’hora d’acomiadar funcionaris, començaríem per metges, mestres, professors i ens quedaríem amb els assessors, nomenats pels partits a dit sols per tindre carnet?

Tindríem polítics tan corruptes i poca vergonya, per desgràcia amb massa freqüència? Perque tots els polítics no són iguals, cal dir-ho. No és igual Zaplana que Gordillo.

Acceptaríem a un conseller (del govern català) que diguera que els nostres joves se’n vagen a Anglaterra a servis cafés, que ací no hi ha feina o faríem que se n’anara ell?

Permetríem que Esperanza Aguirre diguera que la taxa d’un euro per recepta sanitària té un caràcter dissuasori, per als pobres evidentment?

Aguantaríem que el ministre de l’interior (Opus Dei) diguera, davant de les brutals agressions de la policia a manifestants pacífics, que van tindre un comportament exemplar els cossos de seguretat?

Hauriem de pagar 800 euros de taxes per acudir davant un jutge per demanar un dret fonamental com és la tutela judicial efectiva? ( així sols tindran justícia qui tinga diners, com als EEUU).

Conteste vostè a aquestes preguntes, més les que vostè es faça cada dia, i sospese si estem en una democràcia real o formal. Perquè cada dia tenen més raó aqueslls que diuen:

LI DIUEN DEMOCRÀCIA I NO ÉS.

Miguel Salort Oliver

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s