Home

Rebombori? Però si de rebombori n’estem per desgràcia més que acostumats!

Sí, sí, rebombori, però d’aquests que et deixen malauradament mal sabor de boca. Només cal fer una miradeta al nostre entorn més immediat i a l’ estat actual de les coses. Doncs sí, parle d’un remombori que em fa sentir vergonya, tristesa i indignació.

Recorde els meus avis, pares, familiars i amistats parlar de la nostra història, del que han sigut les seves vides i com han esdevingut. I és cert que han existit i existiran les diferents classes socials, però també ho és que amb més o menys recursos, han gaudit d’una qualitat de vida, han aconseguit ser feliços ,o si de cas satisfets, perquè han tingut oportunitats. Amb esforç i il·lusió aconseguiren oferir-nos una vida digna i uns drets que com a éssers humans ens pertanyen. Parle d’una seguretat, una educació, una llibertat… i en definitiva, un futur.

I ara? Senyores i senyors? I ara què? Com a ésser individual i com a mare, i amb el cor amb en la mà, he de confessar que veig les coses molt , però que molt agres, i em preocupa pensar en el futur del meu fill. En el que podré o no oferir-li ,i no per convicció o filosofia , sinó atenent-me al moment socioeconòmic i cultural actual que ens ha tocat viure i que em presenta molts dubtes.

De moment ja em costa explicar-li que son pare no estarà en casa quan arribem perquè ha tingut que emigrar a un país estranger per poder treballar, ací al seu país no pot. Després? Li hauré d’explicar que no podrà estudiar perquè els seus pares no es podran costejar les despeses? O si de cas que no ens ve bé pagar les medicines per curar-li algun possible símptoma però que amb carinyo i amor potser se li passi el mal?

Si parlem de rebombori que siga un rebombori legal, just, que propicie realitats i que ens afecte i beneficie a la majoria, al poble com a societat global i no sols a una superba minoria.

N’ estic farta i ho publique.

Si etimològicament rebombori significa fer-se sentir, alteració del silenci o de l’ordre, jo ja he dit el que em venia de gust. Reflexionem !

 

Empar Poquet Soler

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s